14 Eylül 2008 Pazar

güvercin- şişe- ateş- duman- mail- posta kutusu- vb!

Gidesim gelir yanlış bi zamanda...!

Hissedilenin tam da yeri oysa.

Zaman bu zaman değil!




10 yorum:

Selin dedi ki...

Aslında zaman bu zaman, gidesin geldi mi basıp gideceksin ama ben gidemiyorum... Bari sen git :) (birini mutlu göreyim bari 8-) )

e.d dedi ki...

canım mümkün olsa bekler miyim sanıyosunnnn: )

Güllerevurgunum dedi ki...

Şimdi size iğrençliğe kaçmadan biraz felsefe yapıcam. Huyum kurusun :(

Gitmek zor bir o kadar gerekli bir aksiyon bence. İnsanın bazen random olarak kendine verilen hayatın iyi ve kötü yönlerini görebilmesi için yalnız kalması gerekir. "Gitmek" bu yalnızlık fırsatını sağlar insana. "Tebdil-i mekanda hayır vardır" demiş atalarımız ki; nadiren o yüce insanların yanıldığını görmüşümdür.

Ama giderken nereye gittiğinde önemli ne içinde gittiğinde. Beklentileri minimum gidişler olmalı ve mutlaka dönülmeli. Unutmak için değil keşfetmek için gidilmeli. Zira, insan herşeyi yeterince zaman olduğunda unutur ama keşfetmek için özel şartlar gerekir.

Bizim kültürümüzde "gitmek" çok zordur. Sanki dünyaya kazık çakacakmışız gibi koca koca bağlantılarımız vardır sosyal çevremize ama ben gördüm ki; insan gittiğinde sadece zincirlerini kayıp ediyor ve diğer kayıp etmekten korktuğu şeyler yerlerinde duruyor. Eğer yerlerinde durmuyorsa eğer zaten kayıp etmekten korkmaya da değmez şeylerdir.

Keşke, herkes gidebilse ve edindiği tecrübe ile dönse. Hayata ve çevresine bakışının nasıl değiştiğini gördüğünde şaşırsa. Bir sürü anı biriktirse ve çoluğuna çocuğuna anlatsa ama en önemlisi kendini bulsa. Farklı olsa. Fark yaratsa. Fark yaratacaklara ilham olabilse.


NOT 1: Kafa ütülediğim ve çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.

NOT 2: Gitme konusunda gönüllü danışmanlık verilir. Gaza getirilir. Mümkün olan fırsatlar konusunda fikir beyan edilir.

e.d dedi ki...

çok teşekkürler: ) kafa ütülemek değil aksine içimden geçridiklerimin bir bir yazıya döküldüğü bi yorum olmuş bence. Bazen kendin yazmaktansa başkalarından duymak istiyorsun, iyi geliyor...

Danışmalık konusunda da artık yardımlara açığım: )

diamandi dedi ki...

gitmek mi zor kalmak mı? o sabahı gelde bana sor diye bi tsm eseri vardır bilrisin ancak bu aşk içinde olsa da her ayrılık bi aşkın bitişidir.. gitmek de kalmanın ayrılıgı değil mi zaten...
bir sabaha kerşi demiştik ya... sabahların en en erkeninde...

Güllerevurgunum dedi ki...

Ben bütün herkesin bir yerlere gitmelerini açık gönüllülükle destekleyen biriyim.

Ama birçok kişinin gitmek istemelerinin temelinde sadece can sıkıntısı yatıyor. ya da kaçma isteği. Halbuki "gitmek" insanı güçlendiren, birey olarak kendiyle barışmasını sağlayan ve kendi güçlü yanlarını keşfetmesine yardım eden bir olay. Bu sayede güçlenerek kaçmaya çalıştığı şeylerle yüzleşebilir insan.

Sana ne tür yardımlarda bulanabilirim bilmiyorum ama ilk etapta neden gitmeliyim? gibi bir soruna cevap bulmanı kolaylaştıracak açıklamalarda bulunabilirim sanıyorum.

Sen ve sLn neden gitmek istiyorsunuz mesela?

e.d dedi ki...

yok kaçmak değil bu aksine kaçışı yavaşlatmak için biraz. En azından kendi adıma konuşursam ''merak'' başı çeker ardındn da başka bi mekanda kavuşmayı müjdeler durumda : )

Güllerevurgunum dedi ki...

http://www.ondokuzforum.net/showthread.php?t=14568

Sanırım birçok kişi okumuştur bu yazıyı ama ben günün anlam ve önemine binaen tekrar yollayayım istedim.

Belki nedenler üstüne konuşmak isteyeceğiniz zamana kadar ortak paydamız bu olur :)

Selin dedi ki...

kendi bloguma yazdığım yorumu bir de buraya kopyalamak istedim:
Edadaki gitme potansiyeli yüksek :) hayatın sıkıntısından kurtulmak için değil biraz kendini başka yerlere ait hissettiği için biraz şu an başka yerde olması gerektiğine inandığı için gitmeyi istiyor ve eminim gidecek :) arkasından gitmeyi çok isterim ama onun en çok gitmek istediği yer benim gitmeyi hiç istemediğim bir yer :-/ ben de bir gün başka yerlere kaçacağım inşallah...

bu arada diamandi'nin sorusuna da cevap vereyim. Kalmak zor... Kaldığım için söylemiyorum ama kalmak zor. Hele giden birilerinden sonra geriye kalan olmak daha da zor. hayat da zor bir şey zaten :)

e.d dedi ki...

kapımın önünde büyükçe bi balon park etmişim heran çıkıp gidebilirim gibi hissettim Selin: ) biliyosun önüme taş koyan çok gitmeye kalkıştığımda, vardır bir hikmeti bu engellemelerin diyesim geliyor, teselli mi sadece bilmiyorum ya, neyse!

bi gün gidersem gittim yazıcam buraya sadece.

gittim!

Şimdilik kalmanın tadını çıkarmalıyız di mi ama?eziyete dönüşmeden...

Can Dündar hep düşündüklerimi anlatır bana tekar, bu kez biraz fark var :

Kalk gidelim diyen tarafım diğerine pek söz hakkı tanımıyor.Sağolun!